- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шта пише у споразуму који је потписала стара парламентарна већина у Црној Гори

CC0 / Пиксабеј / Документ
Документ - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Стара парламентарна већина данас је на састанку у Скупштини потписала политички споразум у којем пише да Влада остаје максимално посвећена европским интеграцијама.
Принципи сарадње партија старе парламентарне већине базирали би се на поштовању изборне воље грађана исказане на изборима 2020, а циљеви би остали борба против корупције и организованог криминала и онемогућавање било каквих повратака Демократске партије социјалиста на власт, преносе црногорски медији.
У споразуму који је доставио Демократски фронт, а који су лидери партија потписали данас наводи се да су циљеви следећи:
Елиминација сваке могућности повратка ДПС-а на власт у било којој форми и наставак демонтаже бившег режима.
Влада и парламентарна већина као апсолутни приоритет у фокус свога рада ставиће борбу против корупције и организованог криминала на свим нивоима.
Влада и скупштинска већина спровешче изборну реформу и обавити све реформе за ванредне парламентарне изборе у што краћем року.
Влада ће интензивирати економске реформе у циљу унапређења животног стандарда становништва и свој политички фокус усмјерити доминантно на социоекономсим темама.
Заједнички приступ решавању питања избора Судског савјета, чланова Уставног суда и Врховног државног тужиоца и око ових питања покренути интензивни дијалог са парламентарном опозицијом у циљу стварања што ширег консензуса.
Влада остаје максимално посвећена европским интеграцијама, регионалног сарадњи као и поштовању свих међународних преузетих обавеза.
Влада и парламентарна већина изражавају спремност да ставе мораторијум на сва идентитеска питања која дијеле друштво или око којих у овом тренутку није могуће постићи шири друштвени консензус закључно са парламентарним изборима.
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РЕГИОН
Пао договор у Црној Гори: Парламентарна већина од избора 2020. формираће нову Владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала