- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стејт департмент: Симоњан главни Путинов пропагандиста; Амбасада Русије: Чиста љубомора

© RTГлавна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан
Главна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Стејт департмент је 31. августа објавио материјал о главној уредници медијске групе „Росија севодња“ и телевизије РТ Маргарити Симоњан, у којој је назива „једним од главних лица пропаганде и дезинформација председника Русије Владимира Путина. Амбасада Русије у САД је ову објаву оценила као „љубомору због поверења стране јавности у руске медије“.
„Обратили смо пажњу на информацију објављену на сајту Стејт департмента у вези с Маргаритом Симоњан – руководиоцем једног од најпопуларнијих руских медија у свету 'Раша тудеј'. Тај материјал је нови пример помахниталих покушаја да се наши новинари оцрне због истинитог извештавања о међународним догађајима. Оно чиме се бави Стејт департмент је испољавање љубоморе због симпатија и поверења западне јавности у рад руских медија“, наглашено је у руској дипломатској мисији.
Амбасада Русије је позвала ауторе извештаја да „прикупе храброст и да следе постулате које промовише Запад: о плурализму мишљења и важнности његовог изражавања“, као и да „престане да се бави пропагандним кампањама које а приори не дају резултате“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала