- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вучић и Рама оценили какав је Абазовић премијер

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас црногорском премијеру Дритану Абазовићу, који је као гост присуствовао Самиту „Отвореног Балкана“, на томе што је, каже, имао храбрости да доноси тешке одлуке, додајући да Абазовић за 100 дана његове владе у Подгорици може да каже више него његови претходници за деценије.
„Велико хвала Дритану Абазовићу, то је моја обавеза као председника Србије, због чињеница, иако му то неће помоћи у Црној Гори, већ напротив. Хвала му на храбрости да доноси неке тешке одлуке“, рекао је Вучић.
Он је додао да ће се иза свих њих (лидера на данашњем самиту) мерити само оно што је остало, само резултат, а то је - шта су изградили, урадили и учинили за добробит грађана.
„За 100 дана владе Дритана Абазовића, он може да каже више него његови претходници за читаву деценију. И, ми остали се трудимо да оставимо дела иза себе. Зато ћемо да радимо, да ли је идеално, да ли све иде лако - наравно да не. Али, верујем да је то било ко у почетку и очекивао“, рекао је Вучић.
На то је албански премијер Еди Рама, упитао да ли може и он нешто да каже о Дритану, на шта је Вучић уз осмех констатовао да је „то тако када имате три домаћина“.
Рама је, на чињеницу да је Абазовић премијер у техничком мандату, будући да је његово влади недавно у скупштини изгласано неповерење, приметио да је видео неколико премијера који су остали у свом мандату више него кад су тек започели мандат, пренео је Танјуг.
„Он ће да обори рекорд у овоме... и сигуран сам да ће, како време буде пролазило, људи да жале што су га избацивали, јер лакше би га се отарасили да то нису радили“, рекао је делимично у шали Рама.
Заједничка прес конференција је завршена уз Вучићеву констатацију да је „та албанска солидарност била веома од помоћи“, на шта му је Рама узвратио да „не треба да буде љубоморан“.

Абазовић: Ја сам премијер који доноси тешке одлуке

Претходно је председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић истакао да је он премијер који доноси тешке одлуке, и да ће то тако бити и ако остане на челу владе у Подгорици.
Абазовић је, на конференцији за штампу после Самита „Отворени Балкан“ да прокоментарише вести из Подгорице да је договорена нова већина за владу и питање да ли остаје премијер, рекао је да му је циљ да, ако буде даље председник владе да доноси тешке одлуке које воде ка овоме као што је „Отворени Балкан“, нешто што мења перспективу, лице и наличје Балкана.
„И потписивање Темељног уговора је важна ствар за помирење у Црној Гори пре свега, али и у региону. Идемо даље. Ја сам премијер који доноси тешке одлуке. Нисам дошао да доносим одлуке које су лаке. А током 100 дана владе донето је много тешких одлука“, објаснио је он.
Абазовић је казао да је добро ако има довољну већину да остане премијер, а ако је не буде било наставиће да своју визију афирмише са друге позиције, као и опозиције.
„Наша оставштина је што ће други користити, а ми смо дали допринос да се те ствари остваре“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала