Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Грчки бетон издржао у Милану /видео/

© ФИБАЈанис Адетокумбо Италија
Јанис Адетокумбо Италија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
У дербију дана на Евробаскету сусрели су се Грчка и Италија, виђен је врло занимљив дуел који је на крају припао Грчкој - 85:81.
Фонтекио и Тонут су у последњим секундама покушали да уведу меч у продужетак, али је Грчка издржала. Јаки су као бетон и то се поново видело. Могли су и до убедљивијег тријумфа.
Јанис Адетокумбо водио је Грке до победе са 25 поена и 11 скокова, а пратио га је Дорси са 23 поена. Код Италијана Фонтекио је убацио чак 26 поена.
Грчка је у првом колу надиграла Хрватску, а овај меч против Италијана био је добар лакмус папир који ће да покаже у каквом су расположењу Хелени када играју против јачих противника.
Јанис Адетокумбо је наравно био у главној улози, покушавао је да вуче што више напада кроз транзицију, а Грци су се у првом полувремену много боље снашли од Италијана.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Међутим у наставку су Италијани заиграли много боље, дошли су до поена преко Полонаре и Фонтекија, па је и резултат био много активнији после серије 9:0 Азура.
Меч је ушао у драму, али су Грци задржали максималан учинак од две победе.
Никола Калинић Србија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Јокић је мозак, Калинић швајцарски нож, Вања највећа добит
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала