Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Весели се весели сусрету са Србијом – у фокусу Калинић и Јокић

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаЈан Весели
Јан Весели - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Чешки кошаркашки репрезентативац Јан Весели изјавио је да једва чека меч са Србијом на Европском првенству који ће бити одигран у другом колу такмичења.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија и Чешка се налазе у групи Д заједно са селекцијама Холандије, Финске, Пољске и Израела. Србија и Чешка ће играти у суботу од 17.30 сати.
„Радујем се утакмици са Србијом, која је фаворит. Биће то тежак меч. За нас је најважнија прва утакмица у петак против Пољске, бићемо фокусирани на њу", рекао је Весели за званични сајт Кошаркашког савеза Чешке.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Весели (32) је од 2008. до 2011. године играо за Партизан. Он ће од наредне сезоне играти у Барселони заједно са српским кошаркашем Николом Калинићем.
„Калинић је један од најважнијих играча у селекцији Србије. Срели смо се недавно на турниру у Хамбургу“, додао је Весели.
Он је истакао да су главни адути српске селекције Никола Јокић и Василије Мицић.
„Све акције ће ићи преко Јокића. Имаћемо одбрану и за њега. Видећемо шта ће да буде у суботу. Мицић има много самопоуздања. Добар је стрелац, погађа из дриблинга, добро се сналази у нападу", истакао је Весели.
Добро се познају ови противници...
Репрезентација Холандије - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Евробаскет 2022
Први ривал Србије на ЕП саопштио коначни списак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала