Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Никад не потцењуј шпанску браћу

© Фото : ФИБАЕрнангомез Шпанија
Ернангомез Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Шпаније дошла је на Европско првенство као екипа која и није претерано јака, као што је знала да буде. Међутим, у прве две утакмице Евробаскета показала је Црвена фурија да нико не сме да потцени. Посебно када су на терену браћа Ернангомез.
Навикли смо на браћу Гасол, Пауа и Марка, претходних година у дресу Шпаније, уносили су страх у кости многим репрезентацијама када се појаве на паркету.
Колико год они били неуништиви и добри играчи, време је ипак јаче, па је дошао моменат да Фурија игра без иједног Гасола у тиму.
Нема браће Гасол, али овога пута су ту браћа Ернангомез, Вили и Хуанчо. Њих двојица били су најефикаснији у победи над Грузијом од 90:64, један је дао 14, а други девет поена, док су обојица ухватили по седам лопти.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Нису наравно на нивоу браће Гасол, питање је да ли ће се опет појавити такви мајстори, али нису ни за потцењивање.
Генерално Шпанија игра растерећено, као да је дошла у улози екипе која вреба из прикрајка, па се то показало и на резултату. И из те растерећености могу многима да направе проблем.
Прво су разбили Бугаре са чак 114:87, а онда је цех платила и Грузија са 26 разлике. Наравно, снагу Шпанаца знаћемо тек када дођу јачи противници, али ово показује да се ради о квалитетном саставу.
Серђо Скариоло на клупи, браћа на паркету. Ако ништа, симболика каже да их нико не сме потценити. Или ће у супротном гадно да „надрља“.
Ипак је у питању актуелни првак света у кошарци. Опрез!
Никола Калинић Србија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Јокић је мозак, Калинић швајцарски нож, Вања највећа добит
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала