- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: „Сименс“ не може да ремонтује турбине за „Северни ток“

© AFP 2023 / Michele TantussiРадник поред турбо-мотора у фабрици "Сименс" у Немачкој
Радник поред турбо-мотора у фабрици Сименс у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Руска компанија „Гаспром“ саопштила је да немачка компанија „Сименс енерџи“ учествује у ремонту агрегата „Северног тока“, уочава неисправности, али нема где да изврши радове.
„Компанија 'Сименс' учествује у ремонту у складу са постојећим уговором, уочава неисправности, потписује акт о томе да је дошло до цурења уља и спремна је да отклони квар. Само нема где да изврши ремонт“, наводи се у саопштењу „Гаспрома“ на Телеграму.
„Гаспром“ је 2. септембра саопштио да је током техничког ремонта последњег активног агрегата „Северног тока“ примећено цурење уља због чега мора у потпуности да обустави рад гасовода. Према саопштењу „Сименса“, цурење уља на моторима се може зауставити само у специјалном предузећу за ремонт.
Раније је шеф „Гаспрома“ Алексеј Милер саопштио да компанија „Сименс“ данас практично нема никакве могућности да обезбеди редован велики ремонт гасних агрегата компаније „Гаспром“.
По речима Милера, компанија нема где да обавља такве радове. Западни противници су наштампали толико санкционих докумената да су упали у сопствену санкциону замку, навео је он.
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
РУСИЈА
Противници Русије упали у своју санкциону замку: „Северни ток“ ради са само 20 одсто капацитета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала