Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Нека Брнабићева дође на Косово да види шта је демократија

© AP Photo / Michael SohnАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је да премијерка Србије Ана Брнабић може да дође на Косово да види колико је оно демократско, преноси Коха.
Курти је рекао да ће Брнабићева ући на Косово са личном картом Републике Србије, према постигнутом договору.

"Нека Брнабићева уђе на Косово са личном картом коју су издале власти у Београду и нека види да функционишемо као демократска држава, која је демократскија и независнија него Србија", рекао је Курти.

Он је потврдио да ће у понедељак у Бујановцу и Прешеву боравити два министра из његовог кабинета, додајући да и сам планира да оде једног дана.

"Агенда наше Владе већ је предвидела посету Прешеву, Медвеђи и Бујановцу. Владини званичници ће отићи у понедељак. Мој утисак је да је Београд, када су схватили да ће моји министри ићи тамо, тражио да овде дође Брнабић. Отићи ћу и ја у посету долини једног дана, али та посета неће бити реакција на долазак Брнабићеве", додао је он.

Курти је још једном позвао грађане српске националности да пререгиструју возила на косовске таблице до 31. октобра.
Поновио је да ће тако уштедети и до 5.000 еура неплаћањем акциза и пореза, преноси Косово онлајн.
"Што се тиче регистарских таблица, даћемо све од себе дипломатски и политички, позивам све грађане и српску заједницу да што пре преиначе таблице јер имају ова два месеца да уштеде до 5.000 евра не плаћајући ПДВ, акцизе и царину. Што пре то ураде, имаће већу корист. Реч је о неколико хиљада аутомобила јер чак и део косовских Срба већ има РКС регистарске таблице, као што имају и косовске личне карте”, рекао је Курти.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала