- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ратни бродови Русије и Кине вежбају у Јапанском мору: Артиљерија уништила „противника“ /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски и кинески војни бродови у Јапанском мору током вежби "Восток 2022"
Руски и кинески војни бродови у Јапанском мору током вежби Восток 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Руски и кинески војни бродови извели су артиљеријска гађања у Јапанском мору у оквиру војних вежби „Восток 2022“.
„Војни бродови Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Народноослободилачке армије Кине извели су артиљеријска гађања мета на води у оквиру стратешких командно-штабних вежби 'Восток 2022'“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.
Како је прецизирано, руско-кинески одред идентификовао је на мору бродове условног противника, а затим је извео паљбу из универзалних бродских артиљеријских система.
У оквиру операције је био ангажован и хеликоптер Ка-27. Летелица је током извиђања открила још један брод условног противника. Пошто је мета била на озбиљном растојању, изведен је условни ракетни напад. Након тога су руски и кинески војни бродови увежбавали тактичко маневрисање и комуникацију.
Такође је саопштено да су јединице ПВО Источног војног округа Русије одбили масовни ракетни напад условног противника на полигону „Телемба“ у Бурјатији током вежби „Восток 2022“.
Истиче се да су војници који рукују системима С-300ПС открили летелице, идентификовали мете, донели одлуку о уништавању и извели практична лансирања ракета.
Стратешке вежбе „Восток 2022“ одржавају се од 1. до 7. септембра на седам полигона Источног војног округа, а у њима учествује више од 50.000 људи, користи се више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући 140 летелица, 60 борбених бродова, чамаца и других пловила.
Заједничка дејства прате и оперативне групе за управљање, војни контингенти и посматрачи земаља ОДКБ-а, ШОС-а и других партнерских земаља, међу којима су Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргизија, Кина, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.
Руски ловац Су-30 - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
РУСИЈА
Лет руских ловаца на вежбама „Восток-2022“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала