Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Рањени домаћин је најопаснији: „Није требало тако да почнемо пред Србију“

© Фото: ФИБАПољска - Чешка, Евробаскет 2022
Пољска - Чешка, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Селектор чешке кошаркашке репрезентације Ронан Гинзберг поручио је пред меч са Србијом (субота, 17.30) да његови изабраници нису добро почели турнир, пошто су поражени од Пољске резултатом 99:84. Свестан је Гинзберг да ће против Орлова бити још тежи задатак пред Чесима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Арена у Прагу била је еуфорирна и пуна, навијачи су стигли да пруже ветар у леђа домаћину у дуелу са Пољацима, али је уследило жестоко разочарање и убедљив пораз.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„Ово није начин на који смо желели да започнемо Евробаскет. Разочарали смо навијаче који су дошли, али тек је почетак. Сматрам да наши момци могу да се врате. Утакмица се развијала нервозно по нас на самом старту, правили смо грешке у одбрани, али после тога смо се вратили. До последњих пет минута смо били близу. Примили смо доста поена из бекдора, а јасно је да не можете да победите када примите 99 поена“, биле су прве речи Ронана Гинзберга на конференцији за медије.
Српски новинари у Прагу питали су Гинзберга шта очекује од двобоја са Пешићевом четом, која је очекивано лако изашла на крај са Холанђанима (100:76).
Јасно је да против Србије неће бити лако. Мораћемо да се одморимо, да уђемо спремни, али Србија је добра. Показали смо раније да можемо да играмо против таквог тима. Мораћемо заједно да сагледамо ситуацију са физио тимом. Навијачи нас довољно гурају и хвала им на томе. Очекујемо пуну дворану јер је Србија добар тим и мораћемо да дамо све од себе", поручио је селектор рањеног домаћина, чија је прва звезда бивши кошаркаш Партизана Јан Весели.
С друге стране, кошаркаши Србије неће одрадили суботњи тренинг који је био заказан за 11.30 јер су одлучили да се одморе после меча са Холандијом.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Вањино буђење и Јокићев крик правде
Никола Јокић, Србија - Холандија - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Евробаскет 2022
Маринковић лансирао Орлове на старту, Мицић давао звук и тон игри /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала