- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Северни ток“ не може да настави са радом, Украјина једина рута за испоруке гаса западној Европи

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаКомпресорске станице на територији Краснодара
Компресорске станице на територији Краснодара - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Гасовод „Северни ток“, након тродневне обуставе због планског техничког ремонта, не може да настави с радом, наводи се у саопштењу „Гаспрома“ и оператера за транспорт гаса.
„Гаспром“ је саопштио и да немачка компанија „Сименс“ у складу са постојећим уговором учествује у ремонту агрегата „Северног тока“, уочава неисправности и спремна је да их отклони али нема где да изведе радове.
Истовремено се наводи да се испоруке руског гаса преко Украјине очекују на нивоу претходних дана.
„Гаспром“ испоручује гас у Европу преко Украјине у обиму од 42,7 милиона кубика дневно преко станице „Суџа“. Од маја су испоруке на нивоу од 40 до 42 милиона кубика. Украјинска страна је одбила захтев „Гаспрома“ за пумпање гаса преко мерне станице „Сохрановка“.
Транзитна линија преко Украјине остаје једина рута за испоруке руског гаса у земље западне и централне Европе. Испоруке гаса „Турским током“ и „Плавим током“ предвиђене су за Турску и земље јужне и југоисточне Европе.
Руска компанија „Гаспром“ јуче је саопштила да „Северни ток“, који је раније обуставио испоруке гаса од 31. августа до 2. септембра због планског одржавања, не може да настави са радом због цурења уља на једином агрегату који је у функцији „Трент 60“. Представник немачке компаније „Сименс енерџи“ рекао је Спутњику да не сматрају да постоји технички разлог за обуставу рада гасовода.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РУСИЈА
„Гаспром“ у потпуности обуставио испоруке гаса „Северним током“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала