Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

„Хаубица“ коју је Србија чекала: „Поред Јокића не можете да будете први“

© Фото : FIBA.COMВања Маринковић
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије „упалили су моторе“ на Евробаскету против Холанђана које су савладали резултатом 100:76, а уз Јокића који је очекивано био лидер стрелаца, блистао је Вања Маринковић. Убацио је 18 поена, да би после меча поручио да поред Јокића не можете бити најефикаснији, а причао је и о великој подршци коју су Орлови имали у Прагу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Већ у уводној деоници Орлови су показали ко је газда на паркету - 31:21, али није било лако као што су можда многи помислили.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„Мало грч, мало смо се опустили првих неколико минута у другом полувремену, јесте било онако, али нисмо мислили да ће бити проблема“, почео је излагање Вања.
Маринковић је био други најбољи стрелац Србије, а у микс-зони са новинарима стигао је чак да се нашали поводом тога.
„Не можеш поред Јокића да будеш први, ко год да да колико он ће да да више. Није ни битно, битно је само да добијамо. Само да добијамо и идемо на боље“, искрен је бивши ас Партизана.
Србија је имала громогласну подршку током свих 40 минута сусрета у Прагу. Одушљевљени су били селектор Светислав Пешић и играчи.
Наредни ривал Орловима је управо домаћин Чешка, а Вања Маринковић очекује да наши навијачи поново буду на висини задатка. Наравно, колико им то домаћин дозволи.
„Биће пуна хала сигурно, има и Чеха, али има и наших. Хвала људима на атмосфери, било је као да играмо код куће. Ја нисам очекивао оволико наших људи, били су нам шести играч, много је лакше уз њих“, рекао је Вања Маринковић.
Србија и Чешка састају се у суботу од 17.30. Наш ривал је негативно изненадио своју публику у Прагу, пошто је изгубио од Пољске на премијери резултатом 99:84.
Словенија, Србија, кошарка, Евробаскет - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Евробаскет 2022
Срамота организатора – такси за двометраше и аутобус коме треба „помоћ ноге“ /видео/
Никола Јокић, Србија - Холандија - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Евробаскет 2022
Маринковић лансирао Орлове на старту, Мицић давао звук и тон игри /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Вањино буђење и Јокићев крик правде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала