- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев има поруку за Кирјоса: Нисмо се свађали, али то може да се промени

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Данил Медведев без проблема је пројурио до четвртог кола УС Опена, али сада ће имати озбиљно тежак задатак против Ника Кирјоса који игра најбољу сезону у каријери. Пред дерби четвртог кола и меч који обећава Медведев је истакао да су и он и Аустралијанац обоје темпераментни, али да се поштују на терену и да ће покушати да буде спреман сто одсто.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Учи у мећ „хладне главе“ готово да је непознат појам за Данила Медведева и Ника Кирјоса који лако експлодирају на терену, а сада ће поново морати да се бор један против другог.
Аустралијанац може да се похвали да води у међусобним дуелима против тренутно најбољег тенисера света 3:1, али Медведев се радује новом сусрету.
Последњи меч Медведев и Кирјос одиграли су у шеснаестини финала Мастерса у Монтреалу, а славио је Аустралијанац.
„Није било тако давно. Обојица знамо шта да очекујемо. Тамо је успео да ме победи, био је добар у кључним моментима. У трећем сету је направио три брејка. Имао сам две прилике тада у том сету. Почетак трећег сета био је важан. Био је то тесан меч у којем смо обојица имали шансе.. Био сам близу победе. Знам шта треба да урадим. Да сервирам добро, пробам да стигнем до тај брејка, покушам да добијем прилику на његовом сервису. Гледао сам његове мечеве. Концентрисан је, добио је компликоване противнике. Радујем се том мечу“, истакао је Медведев након пласмана у четврто коло.
Руски тенисер задовољан је игром на УС Опену и како каже спреман је да направи „нешто велико“ што би управо могла да буде победа над Кирјосом.
„Ако ме питате шта бих могао да побољшам, не видим много ствари. Можда мало мање дуплих грешака да правим (пет против Вуа).. Ако наставим овако, имам добре шансе за нешто велико.. Покушаћу да се опоравим и будем на 100 одсто“, верује руски ас.
За Кирјоса Медведев нема ружне речи, а признаје да су по темпераменту слични међутим нису пријатељи.
„Океј смо. Нисмо пријатељи, верујем да и он тако мисли. Кад кажем ‘пријатељи’, нисмо заједно ишли у кафану. Никада се на терену нисмо свађали, што може да се промени. Обојица смо темпераментни, па се никад не зна шта ће се догодити у будућности. Поштујем један другог. Ник је мало другачији од остлаих на терену, али то је његов избор и његов живот, не осуђујем“, објаснио је Медведев.
Колико год добро играо свестан је Рус да је и Кирјос изузетно мотивисан.
Сви смо знали да је способан за велике ствари. Један од најбољих сервера. Играо сам против Ива (Карловића). Иво има невероватан сервис. Ник није далеко. Способан је за сервис од 225 км/ч и прилично је прецизан. Изгледа да је концентрисан на своју каријеру“.
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Подкаст
Миљеновић: Гудурић и Милутинов кључ за освајање медаље | Миљанов корнер
Серена Вилијамс, америчка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СПОРТ
Серена у сузама завршила каријеру: Била је ово најлуђа вожња у мом животу /видео/
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СПОРТ
Фуриозна Људмила је прејака за Александру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала