Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Тбилиси у трансу – Грузија после драме и два продужетка срушила Турску

© Фото: ФИБАГрузија - Турска, Евробаскет 2022
Грузија - Турска, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Грузије остварила је важну победу на домаћем терену у Тбилисију против селекције Турске са 88:83 после чак два продужетка.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ово је први тријумф за једног од домаћина на Евробаскету, који игра без свог најбољег играча Торникеа Шенгелије, који се повредио непосредно пред старт шампионата.
Имали су домаћи предност у већем делу меча, али је у финишу утакмице владала потпуна неизвесност. После закуцавања Шенгуна на 11 секунди до краја имали су Турци 68:66, али у наредном нападу поентирао је Мамукелашвили, док Осман касније није успео да погоди са само две секунде на сату – па се отишло у продужетак.
У првом је Тадеус Мекфеден невероватном тројком донео предност Грузији, али је до краја Шенгун успео да изједначи половичним учинком са пенала. Мекфеден је имао још једну прилику, али из веомна тешке позиције није био прецизан у последњој секунди.
У другом пордужетку – поново драма. Мамукелашвили је погодио у последњем минуту за вођство 84:81, а онда је досуђена и неспортска лична грешка Џедију Осману, после које је због протеста избачен и селектор Турске Ергин Атаман.
Са пенала Мекфеден отклања питање победника и Грузија слави велики тријумф.
Најзаслужнији за победу Грузије били су Александар Мамукелашвили са 20 поена и 12 скокова, Тадеус Мекфеден је убацио 17, а Гиоргиј Шермадини и Рати Андроникашвили по 15 поена.
У турском тиму Алперен Шенгун имао је 21 поен и 9 скокова, Сертач Шанли 15 поена и 9 скокова, а Џеди Осман 13 кошева.
Standings provided by SofaScore LiveScore
У последњем мечу данашњег програма Француска је оправдала улогу фаворита против Мађарске иако је славила тесно у напетом финишу са 78:74.
Жабусел са 17 и Гобер са 15 поена преводили су Триколоре до тријумфа док је на другој страни код Мађара најбољи био Ханга са 18 кошева.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала