- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска пркоси Немачкој: „Гаспром“ јесте поуздан партнер

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је да је „Гаспром“ поуздан партнер додавши да се Русија обавезала да ће испоручити све договорене количине гаса чак и у случају проблема са северним и западним рутама испоруке.

„По питању руског `Гаспрома`, неопходно је водити се искуством. До сада је `Гаспром` био поуздан партнер Мађарској. Све договорене количине стижу у нашу земљу свакодневно и то преко јужне трасе. Сви ми јако добро знамо са каквим се проблемима суочавају северна и западна траса“, казао је он.

Сијарто је напоменуо да је количина испоруке гаса преко јужне трасе тренутно повећана и да преко тог гасовода свакодневно стиже око 88 до 90 одсто укупне договорене количине плавог енергента.
„И вицепреијер Русије Александар Новак јасно ми је ставио до знања да ће све те количине гаса, које не буду стигле преко северног и западног пута, бити свакако достављене“, додао је Сијарто.
Такође је рекао и да нема потребе сматрати да ће „Гаспром“ заврнути славину Мађарској јер јужни коридор путем којег се допрема руски гас у земљу функционише веома поуздано.
Претходно се по овом питању огласио немачки канцелар Олаф Шолц који је рекао да се Русија не може сматрати поузданим снабдевачем енергентима јер, наводно, већ дуже време крши своје уговорне обавезе.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
РУСИЈА
Шолц: Русија више није поуздан снабдевач енергената
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала