- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Песков: Москва спремна на разговоре с Кијевом - али под нашим условима

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЦрвени трг у Москви
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Предмет разговора Москве и Кијева може бити то, како ће се испуњавати услови Русије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу телевизији "Русија 24".

На питање да ли Русија има о чему да разговара са Владимиром Зеленским, Песков је одговорио: „Наравно, да ћемо разговарати о томе како ће се испуњавати наши услови“.

Песков је истакао да ће услови Москве остати исти.
Говорећи о односима Русије и ЕУ, подсетио је да се свака конфронтација завршава деескалацијом, као што се кризе завршавају за преговарачким столом. Тако ће бити и овог пута. Он сматра да дијалог треба градити узимајући у обзир и интересе Русије.

Испорука оружја Кијеву

Портпарол Кремља је истакао да је веома комплексно питање зашто је Немачка након одласка канцеларке Ангеле Меркел са те функције, а која је имала веома уздржан став, одлучила да испоручује наоружање Украјини.

„То је компликовано питање, али веома актуелно. Мислим да не могу на њега да одговорим, требало би да га поставите председнику Владимиру Путину.“, додао је Песков коментаришући разлоге тренутне немачке позиције према Русији.

Он је истакао да је ужасно што Европска унија подржава кијевски режим и што је немачко наоружање у рукама екстремиста који пуцају у руске војнике.
Подвукао је да Русија подржава међународну хармонију, али да мора да научи да Западу одговори на њиховом језику, али да мора да живи у унутрашњој хармонији.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Специјална операција у Украјини
Шолц: Неопходно је избећи директну конфронтацију Русије и НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала