- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рафине „игрице“ – повреда, ожиљак и коментар: Лошије него у Аустралији

© AFP 2023 / DYLAN BUELLРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Рафаел Надал се експресно домогао осмине финала УС Опена, победивши за тек нешто више од два часа игре редовну муштерију Ришара Гаскеа (6:0, 6:1, 7:5) против којег има 18/18, али је онда поручио да је боље изгледао у Аустралији на старту сезоне.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Надал је у белом спорту познат као велики борац и ту нема дилеме, али му многи оспоравају пречесте повреде и кукњаву, после чега једноставно изађе на терен и мистериозно су ти болови нестали, а гле чуда - Рафа је лако победио.
Дешавало се то небројено пута, чак и ове сезоне због чега га оптужују и за допинг, да убризгава свашта у себе како би се „преко ноћи опоравио“. Све то лебди у ваздуху константно, али чврстих доказа нема и до тада великом шампиону Рафи не може нико ништа.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
И овога пута у Њујорку прича се о повреди Надала и како није 100 одсто спреман, али он према плану и програму без проблема руши препреке "ко кегле" и домогао се већ осмине финала.
„Ожиљак још није потпуно флексибилан у веома је осетљивом том пределу, поготово када сервирам. Због тога сам морао мало да променим сервис, да лоптицу бацам ниже како не бих морао толико да напрежем трбушне мишиће“, рекао је Надал по доласку у Њујорк.
А после тријумфа над Ришаром Гаскеом, „бик са Мајорке“ поручио је како није у потпуности задовољан, јер је, према његовим речима, боље све то изгледало у Мелбурну на старту сезоне када се домогао 21. Гренд слем титуле. Неочекивано, али уз огромну олакшицу јер је Новаку Ђоковићу било забрањено учешће због тога што није вакцинисан против вируса корона.

„Овде сам играо мало лошије без сумње, у односу на Аустралију. Међутим, овогодишња прича и резултати на Гренд слемовима су невероватни и то ми помаже. Бројне победе доносе самопоуздање, сада је тренутак у којем требам да направим корак напред. Морам да будем спреман за почетак друге недеље у Њујорку и меч са ривалом као што је Франсис Тијафо. Морам да подигнем ниво игре, сада је идеалан моменат за тако нешто".

Рафаел Надал - Sputnik Србија
Рафаел Надал
тенис
Наравно, неизбежно питање новинара на последњем Гренд слем турниру у сезони односило се на велико ривалство и историју коју су исписали он, Новак Ђоковић и Роџер Федерер.
„Фантастична је то прича за спорт. Много су играчи урадили у претходних 20 година. То је наш спорт учинило бољим, популарнијихм, направило је више послова на туру и мислим да генерално више људи живи од нашег спорта. Тенис је порастао, већи је него пре. Поносан сам и срећан што смо имали мали допринос томе. На личном плану је сјајно што сам све ове године делио терен са тако великим шампионима. Част је бити део ове ере, огромна је то част“, закључио је Шпанац који са 22. Гренд слем трофеја држи апсолутни рекорд, док Новак Ђоковић има трофеј мање, а Федерер два.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
СПОРТ
Прича се да је повређен, а Надал се није ни ознојио за осмину финала УС Опена
Серена Вилијамс, америчка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СПОРТ
Серена у сузама завршила каријеру: Била је ово најлуђа вожња у мом животу /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
СПОРТ
Надал се повредио и почео да крвари – Српкиња морала да прекине меч /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала