- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Тешко је богатом човеку да уђе у рај - поделите шта имате

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаПатријарх Кирил
Патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Патријарх московски и целе Русије Кирил позвао је имућне људе у Русији да подели своја средства са онима којима је потребна, напомињући да ако човек са много новца не жели да помогне другоме, онда је на „путу за пакао“.

„Ако богат човек може да поклони значајан део својих средстава другима – онима који су у невољи, онима којима је то потребно – тада поседовање богатства постаје оправдано и тај човек ће множити своје богатство. Господ ће му помагати да увећа своје материјалне могућности, све док то служи другим људима, посебно онима који су у критичној животној ситуацији… Дај Боже да наши богаташи, који су рођени у православној земљи, многи од који су на неки начин повезани са црквом, запамте да се оправдање богатства овде, на земљи, изражава у томе да људи престају да вам завиде, људи престају да вас доживљавају као непријатеља“, рекао је патријарх после недељне литургије у Саборном храму Христа Спаситеља.

Према његовим речима, ако човек „од велике количине новца не може да помогне другоме, то је пут у пакао и ту нема шта да се прича”. Истовремено, поглавар Руске православне цркве подсетио је на писање Јеванђеља: „тешко је богатом човеку да уђе у рај"
"Ако богат човек не види тугу другог и не помаже, јасно је да је његов пут далеко од Бога, од Христа и његовог царства. Што више новца човек има, то је већа одговорност за његово земаљско постојање", закључио је руски патријарх.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала