Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Изненађење дана на Евробаскету – Шпанија нокаутирана

© Фото: ФИБАШпанија - Белгија, Евробаскет 2022
Шпанија - Белгија, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
Један од потенцијалних фаворита, селекција Шпаније, поражена је од Белгије у трећем колу на Евробаскету са 83:73. Сјајном серијом од 10:0 у последњих три минута Белгијанци су приредили велико изненађење.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Скоро читаву утакмицу Белгијанци су били егал са фаворитом. Знамо колико умеју да буду незгодни јер су у квалификацијама за Мундобаскет победили и нашу репрезентацију у Нишу, али оволико проблема за Шпанце је мало ко очекивао.
На крају је екипа Серђа Скариола поклекла у последњих три минута када је Белгија направила невероватну серију од 10:0 и приредила једно од већих изненађења на овогодишњем Европском првенству.
Шпанија је на полувремену имала пола коша предности (33:32), док је Белгија на крају треће четвртине водила са три поена разлике (57:54).
Деловало је многима да ће Шпанци преломити меч када су на четири минута до краја имали 71:68 после двојке Ћавија Лопеза, али од тог тренутка као да су престали да играју кошарку.
Белгија је направила супер-серију од 15:2 и стигла до другог тријумфа на Евробаскету којом се изједначила на табели Групе А са Шпанијом и Црном Гором.
Најбољи у редовима победника био је Емануел Лекомт са 20 поена, пет скокова и четири асистенције. Пјер-Антоан Жиле је убацио 14 уз пет скокова и две украдене, а Ретин Обасохан је имао 11. Исмаел Бако је умало имао дабл-дабл са десет поена и девет ухваћених лопти.
На другој страни најбољи је био Били Ернангомес са 18 поена (8/12) и четири скока. Двоцифрени су још били само Хуанћо Ернангомес и Лорензо Браун са по 11 поена. Бивши кошаркаш Звезде уписао је и осам асистенција.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала