- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Очекујем да се покрене лавина“: Абазовић Тужилаштву открио сва имена везана за шверц цигарета

© Sputnik / Бобан НововићДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Рушењем шверца цигарета, руши се и пирамида шверца кокаина и утицај појединих структура у Црној Гори, казао је премијер у техничком мандату Дритан Абазовић, који је јутрос био у Специјалном државном тужилаштву (СДТ), гдје је изнио шему шверца цигарета у Црној Гори, шему повезаних лица и компанија.
Како је казао новинарима по изласку из СДТ-а, у изјави је поменуо конкретна имена и очекује „да се покрене лавина“, те да је „грудвица кренула“.
„Ово је компликована материја, треба и тужиоцима доста времена“, казао је премијер и додао да се у СДТ преселила прича око шверца цигарета.
„Очекујем да се покрене лавина, грудвица је кренула. Морао сам да искажем путоказ шверца цигарета у Црној Гори. Говорио сам о оперативним подацима и очекујем да тужилаштво утврди да ли је то тачно или није. Говорио сам о конкретним именима, сада сам проширио листу... Нијесу то непозната имена, и фирми и појединаца“, саопштио је Абазовић и навео да је у СДТ-у оставио одређену документацију и оставио инпуте гдје то тужиоци могу наћи.
„Дао сам један примјер који има везе и са претходним СДТ-ом, па нека испитују“, додао је премијер.
Абазовић је поручио и да ће држава урадити све што може у циљу безбједности тужиоца Владимира Нововића.
„Нововић је човјек који ће заједно са својим тимом да се обрачуна са мафијом“, додао је Абазовић.

Дати шансу дијалогу

На питању о формирању парламентарне већине, премијер је рекао да „треба дати шансу дијалогу“.
„Драго ми је што се потписао Споразум. У Црној Гори треба да сарађују странке и појединци, добра је ствар да буде освјежење и промјена. Ја сам за то да остане Данијела Ђуровић. Седам мјесеци смо чекали на новог специјалног тужиоца, и сада желимо да гурамо земљу у нестабилност...“, додао је Абазовић.
Он је рекао да оно што га занима јесте да се стегне обруч око људи који су овог земљи причинили много зла и да ће да ће овој земљи бити много боље.
Кампања појединих медија, казао је премијер, намијењена је веома ниском ИQ-у. Додао је и да му често прилазе људи и траже фотографисање, те да никога не одбија, али и нема „Гугл гласис“.
Абазовић је поручио да ГП УРА не уцјењује никога.
„Ми ћемо се водити националним интересима Црне Горе. Ђукановић је одлучио да окрене лист када је схватио да ће се мањинска влада бавити организованим криминалом, сада се скрива иза ДФ-а. Они партнери који треба да пруже кључну поруку, неће сигурно изостати“.

Абазовић: Не плашим се никога

На питање да ли је Зоран Лазовић у шеми коју је предао СДТ-у, Абазовић је рекао да није, те да се у шеми помињу компаније.
Што се тиче сајбер напада, премијер је казао да се чини све да се систем фазно врати у нормалу. Захвалио на помоћи из региона и иностранства.
На питање новинара о безбједности, Абазовић је казао:
„Не треба ми никаква специјална заштита, нити се кога плашим. И ово што ме следује по закону, мени је оптерећење...“
Половином прошлог мјесеца, предсједник Владе, између осталог, рекао је у парламенту да оперативни подаци говоре да је већина заплијењених цигарета власништво Бемакса или људи повезаних с њима, те да они финансирају „прљаву кампању против њега“, јер се упустио у борбу против криминала, која погађа и њих.
Након оптужби које је премијер Абазовић изнио у Скупштини на рачун компаније Бемакс, да су цигарете заплијењене у Луци Бар њихово власништво и људи повезаних са њима, из те компаније су сао
Из компаније тврде да се више од 15 година баве искључиво грађевинским радовима.
Из Специјалног тужилаштва су раније казали да је формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је учињено кривично дјело кријумчарење, укључујући цигарете из Луке Бар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала