- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Земљотрес у Сечуану, погинуло више од 20 људи

© AP Photo / Hu ChaoДопремање помоћи после земљотреса у Кини
Допремање помоћи после земљотреса у Кини - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Најмање 21 особа је погинула у земљотресу јачине 6,8 степени Рихтерове скале који је данас погодио кинеску покрајину Сечуан, јавља кинеска телевизија Си-Си ТВ.
Земљотрес се снажно осетио у главном граду Сечуана Ченгдуу, а тресло се тло и у суседним покрајинама, пренео је Ројтерс.
Више путева и кућа у близини епицентра уништено је у одрону земљишта, а најмање једно подручје остало је без телекомуникационих веза. Није пријављена штета на бранама и хидроелектранама у кругу од 50 километара од епицентра, иако је штета на електромрежи довела до искључења струје за око 40.000 потрошача, пренео је Ројтерс.
Кинески центар за мреже земљотреса саопштио је раније да је земљотрес јачине 6,8 степени Рихтерове скале погодио планинско подручје на западу Сечуана.
Епицентар је био у граду Лудинг на дубини од 16 километара, на око 180 километара југозападно од Ченгду, навео је центар.
До земљотреса је дошло на дубини од 40 километара, навео је ЕМСЦ.
Неколико минута касније, земљотрес јачине 4,2 степена Рихтерове скале затресао је град Јан, у близини Лудига, навео је центар. Снажан земљотрес погодио је Јан 2013. године, када је погинуло више од 100 особа, а више хиљада је повређено.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала