- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Незапамћен прелазни рок – Грк је купио 21 фудбалера и потрошио 168 милиона евра

© Фото : Твитер/ВИНТЕвангелос Маринакис, власник Нотингем Фореста
Евангелос Маринакис, власник Нотингем Фореста - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Љубитељи фудбала широм света били су одушевљени када је екипа Нотингем Фореста изборила улазак у Премијер лигу кроз бараж крајем прошле сезоне. Надали су се да ће двоструки европски шампион донети трачак романтике и неких давно прошлих времена, али се то за сада није десило.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Не само да су на „Сити граунду“ брзо схватили како систем функционише, него су и максимално употребили средства која су зарадили пласманом у Премијер лигу – око 120 милиона евра.
Из жеље да што дуже остану међу најбољима, челници Нотингема предвођени грчким власником Евангелисом Маринакисом су током овог лета довели чак 23 фудбалера и потрошили готово 168 милиона евра.
Има ту неких који су дебело плаћени, појединаца који су стигли за џабе или на позајмицу, као и играча који треба да буду носиоци, па и неких који су већ прослеђени у друге клубове.
Опет, делује потпуно невероватно да је један тим током летњег прелазног рока довео 21 фудбалера. То је потпуно нова екипа, сакупљена са различитих страна света, а колико ће им времена бити потребно да се уиграју и почну да играју као тим остаје да се види.
Јасно је да ће тренер Стив Kупер имати тежак задатак да уигра потпуно промењени тим.
За почетак ће му бити тешко да попамти имена свих летњих појачања, а сигурно ће и играчи имати доста проблема да се упознају. Биће проблем и језик, јер су поред играча са Острва у Нотингем стизала појачања из Немачке, Француске, Италије, Шпаније...
Енглески великан успео је да прода само двојицу фудбалера и од њихових трансфера зарадио је седам милиона евра. Неупоредива свота са оном која је потрошена на изградњу новог играчког кадра.
*О разлазу са Дејаном Станковићем у емисији „Миљанов корнер“ говорио је тренер Небојша Милошевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала