- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Локални становници се боље боре од професионалних војника

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин саопштио је да је уочи путовања на Камчатку добио свежи извештај од Министарства одбране о ситуацији у зони специјалне операције и истакао да се становници боље боре од професионалних војника.
"Формирана су два корпуса из локалних становника. Они се боље боре него професионални војници. Боре се храбро и ефикасно", рекао је Путин на омладинском форуму "Екосистем. Национални парк".
Он је истакао да је дуг Русије да пружи помоћ Донбасу и становницима који тамо живе.
"Трагедија која се дешава у Донбасу је резултат делатности екстремистичког неонацистичког режима који је 2014. године насилним путем дошао на власт, а затим покренуо борбена дејства у Донбасу. Два пута је изводио велике војне операције, уз коришћење тешке артиљерије, авијације, тешке технике. То се дешава све до данас", истакао је он.
"Сви наши покушаји да мирним путем решимо овај проблем су били безуспешни због става кијевског режима", подсетио је руски председник.

Политичка "пена" ће спласнути

Политичка пена која омета сарадњу са Русијом, укључујући и питања животне средине и климе, спласнуће и сарадња ће бити настављена, рекао је руски председник Владимир Путин.
"Сигуран сам да ће се међународна сарадња у области екологије и заштите климе неминовно одвијати и оживљавати. Морам рећи да ни сада није посебно прекинута. Ова политичка пена која омета заједнички рад стручњака ће свакако да спласне, а сарадња ће се наставити“, рекао је он на омладинском еколошком форуму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала