- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда им гледа у леђа, Суперлига има новог лидера

© Фото: Скриншот/Арена СпортНови Пазар
Нови Пазар - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Фудбалери Новог Пазара продужили су серију победа у Суперлиги, а после новог тријумфа над Радничким из Крагујевца од 3:1 у гостима избили су на чело Суперлиге, испред актуелног шампиона Црвене звезде.
До седме узастопне победе пулени Владимира Гаћиновића стигли су са играчем више после раног искључења штопера домаћих Ивановића. Заправо, он је скривио пенал који је у вођство претворио Исламовић у 16. минуту.
Иако бројчано надмоћнији, Пазарци су се бранили у већем делу првог полувремена. Домаћин је имао страшну прилику преко Крајишника да изједначи средином првог дела, а до поравнања су стигли такође са беле тачке у надокнади првог дела.
У шеснаестерцу Новог Пазара оборен је Крајишник, а сигуран егезекутор у надокнади првог дела био је искусни Немања Томић за 1:1.
Ипак, оптимизам домаћег тима трајао је кратко. Чим су изашли на терен у другом полувремену гости су загосподарили тереном и врло брзо преломили утакмицу.
На 2:1 повисио је резервиста Станојловић у 57. минуту, да би који тренутак касније тачку на коначан тријумф Новог Пазара ставио Богдановски, лепим ударцем са дистанце.
До краја меча Нови Пазар се бранио и вребао шансу из контре, а домаћин у 79. минуту најпре добио пенал, а потом и остао без њега на интервенцију из ВАР собе.
После десет одиграних кола у Суперлиги, Нови Пазар је лидер на табели са 21 бодом, испред шампиона Црвене звезде која има 20, али и две утакимице мање.
У следећем 11. колу Нови Пазар дочекује управо Црвену звезду и то ће бити прави дерби јесењег дела сезоне у Суперлиги.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала