- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ердоган би требало да буде пример онима са Запада

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да је посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана БиХ важна и даје елан за решавање проблема.
"Желим да истакнем питања о којима је Ердоган говорио. Увек извршимо помаке, важна је ствар око личних карата и ми то подржавамо као и низ других питања, до тога да се формира заједнички тим између земаља да се баве енергетиком", рекао је Додик новинарима после састанка Председништва БиХ са председником Турске.
Додик је захвалио председнику Турске на ставу да БиХ сама треба да решава унутрашња питања, без наметања са стране.

"Председника Ердогана доживљавам као великог лидера и државника. Сматрам да је то данас показао. Његов однос према нама у БиХ јесте са емоцијама и симпатијама, али и са прагматизмом који указује на то како треба решавати ствари овде у БиХ - треба заједно да доносимо најбоља могућа решења без наметања са стране", рекао је Додик, пренела је РТРС.

Истакао је да је Ердоган дошао у БиХ са пакетом помоћи без политичких условљавања.
"То је нешто што би могло да буде пример и за многе друге, а поготово оне са Запада који овде долазе помало бесни да нам држе лекције како треба да организујемо наше друштво. Према правилу, иза тога и таквих поступака оставе нам неред који треба да сређујемо дуго година после", навео је Додик.
Додик је захвалио Ердогану и што је утицао на то да се БиХ обезбеди ђубриво из Турске како пољопривредна производња не би била угрожена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала