Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пешић хвалио екипу, Калинић дошао да пита за слободан дан

© Фото: ФИБАСрбија - Финска, Евробасект 2022
Србија - Финска, Евробасект 2022 - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије тренутно су незаустављиви, а у то су се уверили и Финци који су се изгледа безуспешно надали сензацији. Светислав Кари Пешић, селектор српског тима, причао је о томе да је изузетно је задовољан игром екипа после прва три кола у којима су уписане убедљиве три победе, а Никола Калинић молио је селектора за дан одмора.
Видно задовољан Светислав Пешић говорио је након победе над Финском о свим аспектима који су функционисали у тиму.
„Прво желим да честитам свим играчима, не зато што смо победили, него зато што смо имали озбиљан став од почетка меча. Фински тим је овде најбољи у транзицији и ово је разлог због кога сам инсистирао још једном да сви играчи буду јако концентрисани у одбрани транзицији. Ако знате да су нам дали само 13 поена из транзиције, а када им контролишете транзицију, контролишете им шут за три поена“, рекао је Пешић.
Говорио је о транзицији и пред одлазак на Евробаскет, а сада поново истакао колико му је то важно иако је свестан да превише пута понавља играчима исто.
„Ми много причамо и радимо на томе сваки дан, убио сам их причом о томе како је битно то сваки дан, та одбрана од транзиције. Све те екипе до сада су добре у транзицији и то нас највише занима. Не мислим да не требамо и остале ствари да спомињемо, али је одбрана транзиције база сваке одбран“, објаснио је Пешић.
Иако су Орлови забележили победу од 30 поена разлике, и играли сви ко један, Пешић не жели да они сада „полете“ већ да се фокусирају најпре на наредну утакмицу.
„Не постоји Берлин, не постоји осмина финала, постоји само следећа утакмица. То је важно јер је битно да се победи, а и зато што само ако даш максимум можеш свој ниво игре да подижеш“, истакао је селектор.
На паркету је коначно показао колико је битан и Немања Недовић, а Србији остаје да сачека да се Вања Маринковић опорави и Никола Милутинов утренира.
„Важно нам је било што је Недовић добио минуте да одигра, јер је једно тренинг, а друго утакмице. Драго ми је да га је послужио шут, а добијамо једног играча више, Куриџа је одиграо оно што се од њега тражи и једна велика екипа мора да има потпору играча са клупе. Што се тиче Вање, он има стомачне проблеме, болове, узео је лекове и надамо се да ће му бити боље. Што се тиче Милутинова, не знамо да ли ће да игра, али тренираће сутра. Имамо касније и дан паузе, да направи неки фонд тренинга што је њему најважније“, истакао је Пешић.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем Специјалу.
С обзиром да је Милутинов због благих здравствених проблема допутовао касније у Праг и стигао баш на утакмцу са Финском, Пешић је објаснио да морамо да будемо стрпљиви.
„Што се тиче Милутинова, морамо да будемо стрпљиви. Тренираће сутра, биће то његов први тренинг са екипом после дуже паузе. Видећемо да ли ће сутра да игра. Имамо онда следећи дан паузу, где може да ради неки фонд тренинга, што је њему у овом тренутку најважније. Наравно, он је нама врло важан играч“, објаснио је Пешић.
Никола Калинић видео је то као шансу да он и саиграчи добију слободан дан, а онда је започела урнебесна конверзација са Пешићем.
„Остатак екипе је слободан?“, питао га је Никола Калинић.
Све зависи како ћемо се договорити. Ако победимо против Израела...“, одговорио је Пешић уз смех.
Слободни смо“, није одустајао Калинић.
Да видимо, немој да прерано доносимо одлуке. Дај прво да победимо“, насмејао се Пешић.
„Покушавам да добијем признање пред новинарима“, расположен је био Калинић.
Србија - Финска - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Орлови у пуном сјају раширили крила против Финаца!
Италија - Украјина - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Изненађење дана – Украјина шокирала Италију усред Милана
Србија - Финска, Евробасект 2022 - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Евробаскет 2022
Баш је добро бити Србин у Чешкој /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала