Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Италија победила Хрватску!

© Фото : ФИБААкиле Полонара
Акиле Полонара - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Италије савладала је Хрватску са 81:76 у четвртом колу Европског првенства чиме се ситуација у Групи Ц додатно закомпликовала и имаће велику важност пошто се укршта са Групом Д у којој наступа Србија.
Италија је остварила другу победу, Хрватска је доживела други пораз и те екипе сада заузимају трећу и четврту позицију на табели.
Уколико Украјина у последњем колу прве фазе савлада Хрватску послаће је на дуел са Србијом која ће извесно бити првопласирана у Групи Д, само то треба да потврди у финалном дуелу са Пољском.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Што се тиче дуела Италије и Хрватске, домаћа екипа је од почетка била доминантна, проблеми су настали у трећој деоници када је ривал преокренуо, али је у финалном кварталу враћена разлика.
Најбољи у победничком тиму били су Симоне Фонтекио и Николо Мели са по 19 поена, а у екипи Хрватске једини вредан помена је Бојан Богдановић са 27 поена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала