Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Како је Немања попунио Вањине ципеле

© Фото : ФИБАНемања Недовић
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Шокантно је деловала информација да Вања Маринковић, стартни бек репрезентације Србије, неће моћи да наступи на утакмици против Финске због стомачног вируса који га је спречио да напусти смештај. Али – решење се појавило!
Како смо се само обрадовали доласку Николе Милутинова у Праг, комплетирању екипе и могућности да поједини играчи одморе, а ротација се прошири.
Није дошло до тога, пред утакмицу са Финском је јављено да је Маринковић ван тима, а у стартну поставу је упао Немања Недовић, момак који је такође био велика брига српских навијача током припрема.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем Специјалу.
Недовић је доживео повреду већ у првој утакмици припрема против Словеније, а уз очајан шут на тој утакмици било је бојазни шта он може да понуди репрезентацији.
Бојазан се појачала чињеницом да је Србија против Финске остала без Маринковића који је просечно бележио 14,5 поена по утакмици на Евробаскету, а уз то је био веома важан у одбрани.
Све сумње су пале у воду већ у првој четвртини дуела са Финском, Недовић је ушао у Маринковићеве ципеле и одиграо на ништа мањем нивоу – у одбрани се бацао по лопте, што није својствено за њега, стално био на линији додавања и увек спреман да се залети у контранапад.
У моменту када је убацио прву тројку било је јасно да су све ствари на месту, а колико је заиста тако сведочи и податак да је он уписао 14 поена, свега нешто мање од онога што је Србији нудио Маринковић.
И све је било више него перфектно, на радост селектора Пешића, али и целе кошаркашке Србије.
Гост емисије Миљанов корнер био је колумниста Спутњика Ненад Миљеновић.
Србија Финска - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Гранитна одбрана и растрчане ноге - по Каријевом рецепту!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала