Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Миљеновићева асистенција: Док се чека на реакцију Дончића – једна добра ствар за Србију

© SputnikНенад Миљеновић
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
У току Европског првенства у кошарци многе очи биће упрте у Николу Јокића и Василија Мицића, а колумниста Спутњика спорта управо је њихов некадашњи саиграч из Меге и бивши кошаркаш Партизана – Ненад Миљеновић.
Кренимо од утакмице наше репрезентације и Финске. Одличан приступ Орлова, сјајан проток лопте, добра одбрана из које смо дали много лаких поена из контранапада.
Поново смо сачували енергију кључних играча, важно је враћање Недовића у ритам и надамо се Милутинова у наредне две утакмице.
Куриџа је играо на позицији „пет“ уместо Ристића због ниске и шутерске поставе Финске.
Оно што већ сада гледамо је расплет друге групе, где је могуће да нам противник у осмини финала буде Италија или Хрватска.
Финска извлачи максимум из ростера који имају, играју јако брзо са ниском петорком и Марканеном на петици, доста брзо и доста раних шутева за три поена, али поседују недовољан индивидуални квалитет за нешто више.
Што се тиче других група, Шпанија је изгубила од Белгије, Турска победила Белгију, види се да Шпанија нема квалитет какав је имала и пораз није случајност, није слаб дан.
Осмина финала ће показати колико Шпанија може.
Турска... Ларкин има огромну минутажу, немају довољну ширину у нападу. Делује да и они могу да имају проблема у осмини финала.
У Групи Б, Литванија и Немачка одиграли су најбољу утакмицу до сада. Литванији недостаје још један прави плеј који ће да искреира све када се ломи меч.
Немачка са друге стране одлична, као и у прве две утакмице. Дешава се да тренер упари Лоа и Шрудера и то изгледа јако добро. Вагнер игра одлично, могао би да се етаблира као један од играча са одличном перспективом после турнира.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем Специјалу.
Немачка делује као озбиљан кандидат за медаљу, имају и висину и шут и дубину ростера. Домаћин су првенства.
Словенија је ушла опуштено у меч, допустила је Босни да се одлепи и није могла да је стигне. Дончић се мучи са шутем за три, 4/22 за сада, све су то тешке ситуације из корака уназад.
У лошем је ритму, губи пет лопти по утакмици. Није доминантан као што смо очекивали, али очекује се реакција.
Босна има квалитет, Муса и Нуркић носе репрезентацију. Ту је и Роберсон са добрим шутем.
Код Француза се Јабуселе намеће као лидер екипе, ставом и понашањем, то сам видео у личном дуелу са Сабонисом. Показао је физичку присутност. Французи се још траже и траже формулу по којој могу да буду опасни у елиминационој фази.
Кључ Грчке за сада је Тајлер Дорси, придружио се Јанису и убацује велики број поена споља. Погодио је велики број шутева, вратили су се и Папајанис и Папапетру у екипу.
Грчка је дефинитивно у најужем кругу фаворита, велики су, проналазе решења у нападу, да рашире одбрану противника за Јаниса.
До следећег читања...
Србија Финска - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Евробаскет 2022
Србија на скенеру: Гранитна одбрана и растрчане ноге - по Каријевом рецепту!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала