- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Канада: Један осумњичени за масовно убиство пронађен мртав

© AP Photo / Darryl DyckНапад ножем у књижари у Ванкуверу
Напад ножем у књижари у Ванкуверу - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Један од двојице осумњичених за масовно убиство ножем у канадској покрајини Саскачеван, Демијен Сандерсон, пронађен је мртав, док је други осумњичени, његов брат Мајлс Сандерсон и даље у бекству и вероватно је повређен, саопштила је данас полиција.
Демијен и Мајлс Сандерсон осумњичени су да су у недељу ножем убили 10 особа у једној староседелачкој заједници и у оближњем граду у канадској покрајини Саскачеван, преноси Ројтерс.
Најмање десет људи је убијено, а 15 рањено у низу напада ножем у централној канадској провинцији Саскечуан, саопштила је полиција.
Жртве су пронађене на 13 локација у заједници Џејмс Смит Кри Нејшн и оближњем селу Велдону.
У потери у којој је учествовало стотине полицајаца, Демијен Сандерсон, 31, пронађен је у староседелачкој заједници Џејмс Смит Кри, а вероватно га је убио његов брат, који је већ тражен због насилних злочина.
Брат који је још на слободи, Мајлс Сандерсон, 30, "можда је задобио повреде" и могао би да тражи медицинску помоћ, саопштила је Ронда Блекмор, заповедница Краљевске канадске коњичке полиције на конференцији за новинаре.
Број жртава сада износи 11 мртвих и 19 повређених, навела је званичница полиције.
„Можемо да потврдимо да он има видљиве повреде. Не сумњамо у овом тренутку да су те повреде самонанете“,прецизирано је у саопштењу полиције уз напомену да се Мајлс Сандерсон сумњичи и да је убио свог брата.
Полиција је упозорила становништво и да се Мајлс Сандерсон сматра опасним, чак и повређен.
Полицијски заповедник Боби Камерон из домородачке заједнице у којој се догодио напад сугерисао је да би покољ могао бити повезан са дрогом.
У Џејмс Смит Кри Нејшну, староседелачкој заједници са око 2.000 становника североисточно од Велдона, где живи око 200 људи, проглашено је ванредно стање.
Реч је о једном од најсмртоноснијих масовних убистава у Канади, где су такви злочини, иначе, ређи него у САД, пренео је Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала