- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Михајловићева: Поднете три пријаве против Грчића,нема потврде о одбацивању

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да нису обавештени о одбацивању кривичне пријаве против Милорада Грчића и навела да је Министарство поднело три пријаве.
Током посете Нишу она је рекла да није добијена потврда да је одбачена тужба против бившег в. д. директора ЕПС-а и рекла да би таква одлука, ако је тачна, можда била заснована на праву, али би била супротна логици, правди и здравој памети.
„Нисмо добили званичну одлуку тужилаштва, о томе сам сазнала из новина, Министарство рударства и енергетике није добило ниједан податак да је одбачена пријава, нити знамо која, пошто смо поднели три", рекла је она.
Прецизирала је да је једна пријава поднете Вишем јавном тужилаштву, јер је незаконито Грчић био в. д. директора ЕПС-а.
"Друга је поднета Тужилаштву за организовани криминал, јер је лажима и неистинама правио панику и нанео штету буџету од 60 милиона динара и зауставио процес рада на коповима у периоду од пет сати и трећу, такође Тужилаштву за организовани криминал, због свега што се дешавало у децембру прошле године када је била угрожена и национална безбедност", рекла је она.
Михајловић је оценила да је тужилаштво независан орган те да се чека званична одлука.
"Овако не могу да коментаришем, али сам изненађена, јер ако је тако, то онда нема везе са логиком и правдом“, рекла је она, одговарајући на питања новинара после обиласка дистрибутивног диспечерског центра ЕДС у Нишу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала