- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Откривене корисне тактике за резервисање јефтиних авио-карата

© Фото : Лола ЂорђевићАеродром „Никола Тесла“
Аеродром „Никола Тесла“  - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Ретки су људи који приликом планирања путовања не покушавају да „дођу“ до јефтиних авио-карата. Тактике и начини проналажења су различити, а неке од њих управо је открио „Гугл“.
Ова компанија је спровела истраживање засновано на пет година искуства летења на авионским линијама у САД (од средине 2017. до средине 2022.) резервисаних путем услуге „Гугл флајтс“ и дошли су до занимљивих закључака.
Подаци су потврдили оно што је већини људи који су претраживали и резервирали летове вероватно већ познато - карте су најјефтиније ако их резервишете за летове понедељком, уторком и средом. У односу на летове викендом, оне су јефтиније 12 одсто, док је потенцијална уштеда ако избаците међународне летове још већа и износи до 20 одсто, пише портал „зимо.дневник“.
Док је и друга тактика за уштеде позната - раније резервисања летова, „Гуглови“ подаци дају детаљнији увид о томе када су цене најјефтиније. Према тим подацима, цене авионских карата биле су најјефтиније између треће до осме недеља пре летова, али најниже цене карата су у просеку 44 дана пре путовања.
Занимљиво, према „Гугл флајтсу“, директни летови су скупљи за двадесетак посто у односу на повезане летове, али проблем повезаних летова, осим што путовање траје дуже због преседања, је и што увек постоји могућност кашњења на следећи лет, што је узрок нових проблема.
Дакле, флексибилност, односно могућност путовања почетком недеље и раније резервације кључне су ако желите јефтиније проћи током резервације.
Ово је истраживање показало и како једна од ствари које нису толико битне јесте дан током којег резервишете летове. Један од „митова“ међу путницима јесте да ћете најјефтиније проћи ако карте резервишете уторком увече. „Гуглови“ подаци показују, међутим, да нећете превише профитирати јер је цена тада јефтинија за мање од два одсто.
Проблем је што, док путници чекају уторак вече како би купили карте за планирани лет, њихова цена може порасти тако да, уместо уштеде, морају да плате више, па из „Гугла“ не препоручују да се придржавате тог правила.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала