- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Муња Мбапе уништио Јувентус – Костићева прва асистенција у Лиги шампиона /видео/

© AP Photo / Thibault CamusКилијан Мбапе
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Фудбалери Пари Сен Жермена победили су у дербију првог кола Лиге шампиона Јувентус у Паризу - 2:1 (2:0). Двоструки стрелац био је Килијан Мбапе, док је утешни гол за госте постигао Вестон Мекени на асистенцију српског репрезентативца Филипа Костића.
Пари Сен Жермен је у најјачем саставу изашао на мегдан „старој дами“ из Торина и после само пет минута игре на Парку принчева затресла се мрежа Матије Перина.
Магију су приредила двојица мајстора фудбалске игре - Бразилац Нејмар, који се нашао у улози асистента, и Француз Мбапе у улози егзекутора. Нејмар је „кашиком“ спојио с голом Килијана који је из волеја закуцао лопту у Јувентусову мрежу за ерупцију одушевљења у Паризу.
Није се дуго чекало на нови погодак у мрежи гостију и поново је стрелац био суперсонични Килијан Мбапе којег ни „ласом“ нису могли да ухвате Бонући и остали дефанзивци Јувентуса, само што му је у том 22. минуту асистирао Хакими.
Јувентус је деловао тотално немоћно и инфериорно у односу на Месија, Нејмара, Мбапеа и остале звезде из Града светлости.
Душан Влаховић и Филип Костић који су били стартери нису се прославили у првом полувремену, као ни остатак црно-беле фудбалске експедиције из Торина.
Споро, безидејно и без правог шута ка голу Ђанлуиђија Донаруме.
Ипак, почетак другог полувремена и измена Мирети који је изашао, а ушао Вестон Мекени добро је раздрмала екипу, а вероватно је и Масимилијано Алегри поприлично „изрибао“ своје ученике.
Као да је неки други Јувентус крочио на травнати тепих, што је брзо утицало да предност ПСЖ-а буде преполовљена.
Филип Костић уписао je прву асистенцију у Лиги шампиoна, када је у 53. минут с леве стране упутио савршен центаршут после којег је управо Вестон Мекени главом матирао, до тада, незапосленог Донаруму.
Мало је недостајало да само три минута касније Јувентус дође до изједначења, када је главом запретио Душан Влаховић, али је Донарума рукоментном одбраном и врхунским рефлексом успео да сачувао свој гол.
Одбила се затим лопта до Костића који је левом ногом упутио непрецизан ударац. После тога се играло отворено на обе стране, претили су поново Меси и Нејмар, али промене резултата није било. Имао је Влаховић фантастичну прилику у 81. минуту, али је Донарума био на висини задатка.
Пари Сен Жермен је уписао битну победу на старту Групе Х и заузима друго место иза Бенфике која је као у Лисабону савладала Звездиног џелата Макаби Хаифу резултатом 2:0 (0:0).
Лига шампиона, прво коло
Група Е
Динамо Загреб - Челси 1:0 (1:0)
Салцбург - Милан 1:1 (1:1)
Група Ф
Лајпциг - Шахтјор 1:4 (0:1)
Селтик - Реал 0:3 (0:0)
Група Г
Севиља - Манчестер сити 0:4 (0:1)
Дортмунд - Копенхаген 3:0 (2:0)
Група Х
Бенфика - Макаби Хаифа 2:0 (0:0)
ПСЖ - Јувентус 2:1 (2:0)
Мислав Оршић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
СПОРТ
Шок у Загребу – пао је Челси! /видео/
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
СПОРТ
Синиша Михајловић добио отказ!
Стефан Шапић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
СПОРТ
Српска колонија у Москви богатија за још једног члана!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала