- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин, Шојгу и Герасимов испратили главну фазу војних вежби „Восток 2022“ /видео, фото/

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на војним вежбама "Восток 2022"
Председник Русије Владимир Путин на војним вежбама Восток 2022 - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин испратио је активну фазу стратешких командно-штабних војних вежби „Восток 2022“ која се одржава на полигону Сергејевски у Приморском крају.
Учесници у маневрима су разрађивали питања осигуравања војне безбедности у источном региону. Како је раније саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, Путин је уочи тога одржао затворени састанак са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом и начелником Генералштаба Валеријем Герасимовом.
Стратешке командно-штабне војне вежбе „Восток 2022'“одржавају се од 1. до 7. септембра 2022. године под руководством начелника Генералштаба Оружаних снага Русије. Увежбавају се одбрамбена и офанзивна дејства на седам полигона Источног војног округа. На вежбама се разрађују различите варијанте сарадње између различитих видова војске и коалиционих групација трупа у интересу осигуравања војне безбедности Русије и њених савезника у зони одговорности Источног војног округа.
У вежбама је ангажовано преко 50.000 војника из 14 земаља, више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући преко 140 летелица, 60 војних бродова, чамаца и помоћних пловила.
Заједничка дејства прате и оперативне групе за управљање, војни контингенти и посматрачи земаља ОДКБ-а, ШОС-а и других партнерских земаља, међу којима су Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргизија, Кина, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.
Председник Русије Владимир Путин током састанка о војној индустрији у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
РУСИЈА
Путин стигао на вежбе „Восток 2022“: У току затворени састанак са војним врхом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала