- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руски дипломата о предлогу Трас: Конфискација руске имовине довешће до нестабилности у Британији

© AP Photo / Matt DunhamЛондон
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Реализација идеје нове премијерке Велике Британије Лиз Трас о одузимању замрзнуте руске имовине, може довести до одлива капитала и нестабилности у самом Краљевству, изјавио је у интервјуу Спутњику директор другог европског одељења министарства иностраних послова Русије Сергеј Бељајев.

„Требало би узети у обзир и недостатак правних основа за такав корак, који су већ признали британски правници, као и погубне последице таквих акција за реноме и статус Велике Британије као међународног финансијског центра. Очигледно је, да ће било које политички мотивисане конфискације имовине довести до повлачења страних инвеститора из Велике Британије: ако краду једне, где је онда гаранција да тако неће поступати и са другима?“, рекао је Бељајев.

Како је дипломата навео, слична непромишљена политика се може преокренути на њене иницијаторе у виду социјалних немира, масовних протеста и унутрашње политичке нестабилности у самој Британији.
Раније је Трас изјавила, да британске власти разматрају могућност конфискације замрзнуте руске имовине како би је предали Украјини.
Бројне земље, у оквиру политике санкција, доносе одлуке о замрзавању имовине и некретнина руских привредника. Украјински министар иностраних послова Дмитриј Кулеба раније је затражио од земаља Г7 да донесу законе који би им омогућили да конфискују руску имовину у корист Украјине.
Раније је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин изјавио да је разлог што Велика Британија убеђује Европу да ратује против Русије „до последњег Украјинца“ навика да живи на рачун других. Он је такође додао и да је сунце империјализма за Енглеску заувек зашло.
Након почетка специјалне војне операције Русије у Украјини, западне земље увеле су бројне санкције Русији. Руски председник Владимир Путин изјавио је да је то политика обуздавања и слабљења Русије и дугорочна стратегија Запада. Такође је истакао да су санкције нанеле озбиљан ударац целој светској економији.
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
Руски сенатор о конфискацији руске имовине у корист Украјине: Пљачка и отимачина својствене Лондону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала