- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Москва је острво слободе и отпора

© МИД РФРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Москва остаје острво слободе и духовног отпора покушајима да се измеша добро и зло и укине морал у свету, сматра Патријарх московски и целе Русије Кирил.

"Савремена Русија је довољно јака да пружи отпор многи силама, укључујући и оне које се боре против Бога, силама које имају за циљ да човек престане да прави разлику између добра и зла. Ми морамо да чувамо ову способност разликовања добра од зла, руководећи се, не тренутним или политичким интересима, људским амбицијама, већ моралним законом који је Бог уградио у наше душе, људску природу. Дај Боже да главни град Москва остане острво слободе у овом олујном свету, да се ту формира здрав духовни отпор покушајима да се измешају добро и зло, покушајима да се престане називати грех грехом, а врлина врлином“, рекао је патријарх Кирил.

Он је приметио да је у свету концепт греха нестао из политичког лексикона, „јер је уместо разликовања добра и зла, настао нови модел понашања који има за циљ да сама личност направи избор. Она треба сама да одређује шта је добро за њега и шта зло“.
„Када је значајан део такозваног цивилизованог света прихватила ове идеје, наша земља, као што је то било у давна времена, задржала је способност да се одупре овом страшном искушењу“, објаснио је патријарх.
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
РУСИЈА
Руски патријарх: Москва је острво слободе и отпора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала