- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Свету је доста двоструких стандарда САД

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаВјачеслав Володин, председник Државне думе Русије
Вјачеслав Володин, председник Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Свет је уморан од двоструких стандарда Вашингтона и тога што Сједињене Америчке Државе намећу неравноправне услове у свим областима сарадње, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин на осмом Парламентарном форуму БРИКС, одржаном у онлајн режиму.
„Свет се уморио од двоструких стандарда Америке, од наметања неравноправних и неповољних услова сарадње у свим областима: економији, напредним технологијама, безбедности“, изјавио је Володин.

Глобалном трговинском систему потребна дедоларизација

Поред тога, он је истакао да Русија подржава повећање удела националних валута у финансијским обрачунима међу земљама БРИКС, а глобалном трговинском систему потребна је дедоларизација.
Према његовим речима, то ће допринети не само демократизацији међународног трговинског система и повећању улоге земаља у развоју, већ и одрживости.

Поступци САД доводе у питање међународно право

Володин је такође позвао парламенте чланица организације да заједно траже опште приступе решавању проблема стратешке стабилности у борби против савремених претњи и изазова.
„Данас сви постају сведоци разарања међународног правног система“, оценио је парламентарац.
Он је закључио да је примена нелегитимних санкција од стране Вашингтона, игнорисање темељних принципа немешања у унутрашње ствари суверених држава, као и одустајање од споразума у безбедносној сфери, доводе у сумњу општепризнате норме међународног права, утврђене Повељом Уједињених нација.

„У свету расте потражња за формирањем праведније и демократскије архитектуре међународних односа, која треба да буде заснована на политици независних држава“, истакао је Володин.

Осми Парламентарни форум БРИКС одржава се данас у онлајн режиму. Ове године председавајућа форумом је Кина. Са руске стране учествују председник Државне думе Вјачеслав Володин и председница Савета Федерације Валентина Матвијенко, као и парламентарци.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
РУСИЈА
Путин: Руска економска стратегија иста, БРИКС се спрема за стварање међународне резервне валуте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала