Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Руски амбасадор пренео Вучићу поруку Лаврова /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан Харченко и Александар Вучић
Александар Боцан Харченко и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је пренео поруку министра спољних послова Сергеја Лаврова и његова виђења геополитичке ситуације, као и српско-руских односа.
Вучић је информисао Боцан-Харченка о току дијалога Београда и Приштине, као и о корацима које је Србија предузела како би ублажила последице једностраних потеза приштинских власти по свакодневни живот и безбедност Срба на Косову и Метохији, саопштила је прес служба председника.
Он је нагласио да ће Србија остати посвећена дијалогу као тешком, али једином начину за тражење компромисног решења.
Двојица саговорника су, с тим у вези, размотрила ситуацију у региону, а председник Вучић је још једном истакао приврженост Србије политици мира и сарадње, како би на Западном Балкану била одржана стабилност.
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о низу тема из домена билатералне сарадње, посебно у области енергетике.
Вучић је раније на *Инстаграм налогу "будућностсрбијеав" навео да је имао "отворен, озбиљан и срдачан разговор" са Боцан-Харченком.
"Отворен, озбиљан и срдачан разговор са амбасадором Боцан-Харченком о енергетској ситуацији и развоју геополитичких дешавања у ширем региону, као и о заједничким инфраструктурним пројектима", написао је Вучић.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала