Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Ко је урекао српске „двојке“?

© Фото : ФИБАБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Од момента када је требало да се окупи репрезентација Србије па до сада, највећи малер Орлове је „потерао“ на бековским позицијама. Повреде се само нижу, од Богдана Богдановића, преко Алексе Аврамовића и Вање Маринковића, сада и до Немање Недовића.
Све је почело са Богдановићем. Још пре објављивања коначног списка било је јасно да Богдан неће играти на Европском првенству јер је овог лета морао да обави операцију колена.
Био је то огроман ударац на бековске позиције, али нажалост се није све завршило на томе.
После тога селектор Светислав Пешић решио је да не рачуна више на Милоша Теодосића, тако да су спољне позиције додатно ослабљене, да би само пар дана касније Алекса Аврамовић напустио репрезентацију због проблема са руком.
У међувремену је и Немања Бјелица отпао због повреде (позиција крилног центра), а Немања Недовић се у међувремену опоравио од ударца у кук против Словеније.
Ипак, Недовић је на мечу против Израела повредио лист, испоставило се да је у питању делимична руптура и да неће моћи да игра до краја шампионата. Нови ударац за Пешића на бековским позицијама.
Да све буде горе, Вања Маринковић је пропустио две утакмице на овом шампионату због бола у стомаку, а био је на првим утакмицама у првој петорци, баш на позицији два.
„Вања има стомачне проблеме, Милутинов ће тренирати у уторак, видећемо да ли ће играти против Израела, још не знамо. Имамо онда дан паузе где он може да направи фонт тренинга, што му је најважније. Он нам је врло важан играч“, рекао је Пешић пред дуел са Израелцима.
И ту је у целу ову причу ушао и Милутинов који је због вирозе прескочио прве четири утакмице репрезентације.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем Специјалу.
Када се све сабере и одузме, Орлови су имали много пехова на бековским позицијама, али и на осталим није баш било безазлено.
Сигурно су се навијачи репрезентације ухватили за главу када су видели како се Владимир Лучић држи за колено после једног пада на утакмици против Израела, али се срећом испоставило да он није теже повређен.
Када се све сабере и одузме, за Орлове је у овом моменту, када се зна да Немања Недовић неће играти, најважније да се Вања Маринковић опорави, те да Никола Милутинов уђе у ротацију.
За касније ћемо видети. Само да нас повреде коначно заобиђу.
Рокас Јокубаитис Литванија - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Евробаскет 2022
Крај за храбре Босанце!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала