Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Дончићевих 47 поена за шоу против Француске и писање историје /видео/

© Фото : ФИБАЛука Дончић Словенија
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Одлична кошарка виђена је на дуелу Словеније и Француске на Евробаскету, а блистао је невероватни Лука Дончић. Одиграо је најбољу партију на Европском првенству што је било довољно за победу од 88:82. Завршио је Лука меч са чак 47 датих поена!
То је други најбољи нападачки учинак у историји Европских првенстава. Дончић је поред 47 поена имао и седам скокова и пет асистенција уз четири изгубљене и две украдене лопте. Индекс - 47. Довољно за победу и прво место у групи. Такав нападчки наступ није виђен 65 година на Европским првенствима.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
У победничком тиму двоцифрен је био још само Горан Драгић са 14 поена, Едо Мурић је убацио девет. На другој страни, предњачили су Гобер са 19, Фурније са 15, Мбаје са 13 и Окобо са 11 поена.
Меч је решен у финишу када је Чанчар погодио са полудистанце, а затим и Драгић донео поене у контри. После тога Французи нису могли да се врате.
Колико је добро Лука Дончић одиграо у првом полувремену говори чињеница да је за 19 минута убацио чак 27 поена. У једном моменту 27 од укупно 36 поена.
Константно је Лука попут локомотиве вукао саиграче напред, чак и после чињенице да му је Венсан Поарје ударцем лактом раскрварио главу.
Ипак, све то време Французи су играли тимски, покушавали да узврате са оним што поседују и преко Рудија Гобера и Мбајеа успевали су да буду у егалу на уласку у последњу четвртину када су Словенци водили само поен разлике.
Али, када је Дончић одиграо како је одиграо, готово је немогуће било очекивати другачији исход.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Евробаскет 2022
Лука, да ли је могуће? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала