Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Као Ђорђевић... Али – замало

© AFP 2023 / GERARD MALIEАлександар Ђорђевић
Александар Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Двојица кошаркаша су на Евробаскету у једном дану сустигли резултат који је Александар Ђорђевић остварио давне 1995. године, у финалу Европског првенства у Атини. Али, далеко од тога да се њихови резултати могу мерити са партијом коју је тада против Литваније пружио легендарни српски кошаркаш.
Ђорђевић је у тој утакмици, обележеној и монструозним закуцавањем Предрага Даниловића преко Арвидаса Сабониса, убацио 41 поен уз девет тројки и заувек исписао историју кошарке.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Истоветан број поена, први пут више од 40 после легендарне партије Дирка Новицког 2001. године и 43 поена датих за Немачку против Шпаније, постигао је Јанис Адетокумбо против Украјине.
На исти дан, Ђорђевићев рекорд по броју убачених тројки сустигао је Американац Демаркус Ди Бост, играјући за Бугарску.
Уписао је девет тројки против Грузије и кључно утицао на прву победу своје екипе на Евробаскету.
Али, кључна разлика у свему што су урадили Адетокумбо и Бост је чињеница да је Ђорђевић оба достигнућа постигао сам и то у финалу Европског првенства, што ће сасвим извесно бити недостижно за наследнике.
Гост емисије Миљанов корнер био је колумниста Спутњика Ненад Миљеновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала