- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Знао сам шта ме чека“ – Рус је био спреман за мржњу у Америци

© AP Photo / Charles KrupaКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Руски тенисер Карен Хачанов поносан је на своје издање у победи над Ником Кирјосом у четвртфиналу УС опена са 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3-7), 6:4 после три часа и 41 минута игре за своје прво гренд слем полуфинале.
„Остали смо на терену мало краће него у Аустралији 2020. године. Одличан меч од почетка до краја. Био сам стрпљив, чекао шансе, стварао их. Поносан сам што сам успео да приведем посао крају. Није било лако задржати брејк у петом сету, али видео сам и да је он помало фрустриран, изнервиран“, рекао је 26-годишњи Хачанов.
Публика је углавном била на Кирјосовој страни.
„Био сам припремљен на то да ће публика више навијати за њега, да је фаворит у њиховим очима. Нисам био узрујан око тога. Играо сам овде са Рафом 2018, тада је била слична атмосфера и знао сам шта да очекујем, шта морам да радим и колико концентрисан морам да будем“.
Пре овог турнира, Хачанов је двапут играо у гренд слем четвртфиналу, а сада је у полуфиналу и играће са Каспером Рудом из Норвешке. У једином претходном окршају, у Риму 2020. славио је Руд.
„Полуфинале је још један корак напред и заиста сам срећан што сам успео. И то против Ника, који опет игра свој најбољи тенис“.
У преостала два четвртфинала састају се Рубљов – Тијафо и Алкараз – Синер.
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
СПОРТ
Рус шокирао Кирјоса за освету Медведева и прво полуфинале Гренд слема
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала