- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Страх од трећег светског рата спречио Илона Маска да купи Твитер

© AP Photo / Hannibal HanschkeИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Власник „Тесле“ Илон Маск наводно је у приватном разговору рекао да нема смисла куповати Твитер ако је свет осуђен на пропаст, речено је у уторак у суду, током процеса у коме компанија покушава да натера милијардера да испуни обећање и купи платформу за 44 милијарде долара.
СМС поруке које је Маск послао банкару инвестиционе групе „Морган Стенли“ прочитао је адвокат Твитера током саслушања, пише Бизнис инсајдер, а преноси РТ.
„Хајде да сачекамо неколико дана. Сутрашњи Путинов говор заиста је важан. Неће имати смисла куповати Твитер ако се крећемо ка Трећем светском рату“, гласи једна од њих.
Маск је мислио на говор који је руски председник Владимир Путин одржао на прослави годишњице победе у Другом светском рату 9. маја – на Западу су постојала широка очекивања да ће Путин искористити параду на Црвеном тргу да објави формални рат Украјини и прогласи општу мобилизацију у Русији и на тај начин уђе у директну конфронтацију са НАТО-ом. Ни једно од ових предвиђања није се остварило.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2022
СВЕТ
Маск поднео контратужбу против Твитера
Маск је у јулу одустао од куповине Твитера, тврдећи да га је компанија обманула у информацији о броју лажних налога на платформи. Твитер сада на суду покушава да докаже да је Маск одустао због личних финансијских брига и покушава да га натера да испуни договор.
Масков адвокат тврди да су заступници Твитера погрешно окарактерисали поруку – нагласио је да ће Масков правни тим доказати да је аргумент „потпуна бесмислица“.
Маскови адвокати раније су цитирали открића бившег шефа безбедности Твитера, сада узбуњивача, Пејтера Затка – тврдили су да његове оптужбе против бившег послодавца поткрепљују Маскове процене. Затко, између осталог, тврди да је управа Твитера обманула регулаторе о броју лажних налога на платформи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала