- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Швајцарска прети грађанима: Три године затвора за оне којима је у кући више од 19 степени

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗатвор
Затвор  - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Швајцарска влада предузела је драстичне кораке да ублажи енергетску кризу која је захватила Европу, преноси локални лист Блик. Они који ове зиме прекрше владине прописе о грејању могли би бити кажњени новчаном казном или чак затвором.
Према правилима уведеним новом уредбом владе, зграде са системима за грејање на гас могу да загревају просторије само до 19 степени. Топла вода може да се загреје само до 60 степени, а додатна грејна тела су забрањена.
Људи који прекрше правила могу се суочити са казном до 180 дневних казнених јединица или завршити иза решетака на три године, наводи Блик.
Дневни износ у овом случају може да буде између 30 и 3.000 швајцарских франака, у зависности од тежине прекршаја и економских околности починиоца, додаје Блик.
Комунална и друга предузећа која намерно прекорачују своје гасне квоте вероватно ће се суочити са још оштријим казнама, наводи се у чланку. Влада, међутим, наводи да не планира да пошаље полицајца у сваку кућу.
„Ми нисмо полицијска држава“, рекао је министар економије Гај Пармелин на конференцији за новинаре прошле недеље. Он је, међутим, додао да су могуће "провере на лицу места" од стране органа за спровођење закона.
Швајцарски кантони сада имају рок до 22. септембра да доставе сугестије и забринутости у вези са владиним нацртом уредбе.
Западне санкције уведене Русији као одговор на војну операцију Москве у Украјини довеле су до рекордног пораста цена гаса и повећања укупне инфлације, преноси РТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала