- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички новинар убијен због текстова о локалном политичару: Хапшење у Лас Вегасу

© AP Photo / John LocherХапшење Роберта Тељеса осумњиченог за убиство истраживачког новинара Џефа Џермана
Хапшење Роберта Тељеса осумњиченог за убиство истраживачког новинара Џефа Џермана - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Локални званичник из области Лас Вегаса, Роберт Тељес, ухапшен је данас под сумњом да је ножем убио искусног истраживачког новинара Џефа Џермана.
Јавногадминистратора округа Кларк, Роберта Тељеса, демократу, ухапсио је интервентни тим на основу налога за хапшење због убиства Џермана, новинара „Лас Вегас ривју-џурнала“, рекао је шериф Џо Ломбардо, пренео је АП.
Тељес је био у фокусу Џермановог извештавања, укључујући жалбе на административно малтретирање, фаворизовање и Тељесов однос са подређеним службеником у окружној канцеларији која се бави имовином преминулих без тестамента или породичних контаката, наводи АП.
© AP Photo / Erik VerduzcoРоберт Тељес, званичник у Лас Вегасу, осумњичен за убиство истраживачког новинара Џефа Џермана
Роберт Тељес, званичник у Лас Вегасу, осумњичен за убиство истраживачког новинара Џефа Џермана - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Роберт Тељес, званичник у Лас Вегасу, осумњичен за убиство истраживачког новинара Џефа Џермана
Према писању „Њујорк поста“, Тељес је после Џерманових текстова у јуну изгубио унутарстраначке изборе у Демократској партији. Новинар је радио на наставку приче о функционеру Демократске партије непосредно пре него што је убијен, додаје тај лист.
Глен Кук, главни уредник новина у којима је радио Џерман, рекао је данас да је „хапшење Роберта Тељеса велико олакшање, али је уједно и изазвао бес у редакцији „Ривју-џурнала“.
„Лакше нам је што је Тељес у притвору, али смо и бесни јер је наш колега, по свој прилици, убијен због извештавања о локалном званичнику“, рекао је Кук.
Џерман (62) је пронађен испред своје куће са више убодних рана нанетих ножем, у суботу око 22.30.
Џеф Џерман, амерички истраживачки новинар који је убијен испред своје куће у Лас Вегасу - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
СВЕТ
Истраживачки новинар убијен испред куће у Лас Вегасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала