- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорска опозиција добила одговор страних амбасадора: Морате се договарати

© Sputnik / Бобан НововићСастанак представника опозиције са амбасадорима ЕУ, САД и Велике Британије у Скупштини Црне Горе
Састанак представника опозиције са амбасадорима ЕУ, САД и Велике Британије у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Црногорска опозиција добила је одговор од страних амбасадора. Како је рекла посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиње Вуксановић-Станковић после састанка са амбасадорима САД и држава чланица ЕУ, сагласили су се да треба радити на дијалогу.
Састанку у Плавој сали Скупштине Црне Горе присуствовали су представници ДПС, СДП, Либералне партије, Социјалдемократске Црне Горе, Бошњачке странке, као и посланици Генци Ниманбегу и Мехмет Зенка испред клуба албанских посланика. Они су разговарали са шефицом Делегације ЕУ у Црној Гори Оаном Кристином Попом, амбасадорком Уједињеног краљевства Карен Медокс, амбасадорком САД Џуди Рајзинг Рајнке, као и амбасадорима држава чланица ЕУ.
Драгиња Вуксановић-Станковић (СДП) је након састанка поручила да на столу имамо више опција, а једно од рјешења су и ванредни избори.
„Да бисмо ушли у Европску унију сагласили смо се да би морали радити на дијалогу како би изабрали чланове Уставног суда и Судског савјета“, казала је Вуксановић-Станковић новинарима.
Она је навела да се говорило о кључним вриједностима којима би требало да се води црногорско друштво. Који ће концепт бити — техничка или политичка влада, а свакако смо опредјељени и за ванредне парламентарне изборе, истакла је Вуксановић-Станковић, додајући да амбасадори сматрају да око тога треба ми да се договарамо.
Посланика СД Борис Мугоша је казао да ће дати заједничко саопштење.
Подсјетио је да су у Црној Гори већ двије смијењене владе у претходне двије године, те поручио да је кључ да политичка стабилност.
„Јер без политичке стабилности не можемо да радимо све оне друге ствари које су нам потребне да би ова држава суштински ишла напријед“, поручио је он.
Посланик Бошњачке странке (БС) Суљо Мустафић је казао да су на састанку разговарали о актуелним темама.
„Свјесни смо дубоке кризе у којој се налази наше друштво. Разговарало се о моделима превазилажења кризе са фокусом на дијалог политичких субјеката”, рекао је Мустафић.
Истакао је и да нијесу тражили да им амбасадори дају рјешења о моделима будуће владе, већ да су они предлагали моделе које би формирали проевропски субјекти. Упитан очекује ли да чланови Судског савјета добију подршку на сљедећој сједници Скупштине, рекао је да сматра да у парламенту има 49 посланика који су свјесни тога да је потребно изабрати чланове Судског савјета.
„Вјерујем да ће на сљедећој сједници сва четири кандидата добити подршку“, подвукао је Мустафић.
Веће за националну безбедност - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
РЕГИОН
Абазовић о новој Влади: Све опције на столу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала