- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душко Вујошевић пронашао нови посао

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаДушко Вујошевић
Душко Вујошевић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић биће у наредној сезони стручни консултант у екипи Студентски центар Дерби, саопштио је данас подгорички клуб.
Вујошевић (63) је био без ангажмана од прошле године када је напустио место тренера Клужа.
„Један од највећих кошаркашких тренера Европе, човек којем је АБА лига средње име, враћа се у свој родни град са мисијом да спроведе "Студенте од студија до доктората". Вујошевић је први селектор црногорске репрезентације и искусни стратег, који је током своје велике каријере тренирао и развијао највеће европске кошаркашке таленте. Рођени Подгоричанин је највећи траг оставио на клупи Партизана са којим је освојио 22 трофеја, од чега пет титула у најјачем регионалном такмичењу“, саопштио је СЦ Дерби.
Вујошевић је поред Партизана, између осталих, тренирао и Црвену звезду, Брешу, Пезаро, ЦСКА, Лимож, репрезентацију БиХ и Клуж. Он је 2009. био проглашен за тренера године у Евролиги.
„Дерби је клуб који жели да у својим редовима има најталентованије кошаркаше, како из региона, тако и из Европе и верујемо да не постоји адекватнији кошаркашки тренер од Вујошевића. Трофејни тренер ће бити главни координатор свим тренерима и кошаркашима млађих категорија“, додаје се у саопштењу подгоричког клуба.
Спортски директор СЦ Дербија Ђуро Остојић рекао је да је Вујошевић синоним за успех.
„Ове године сам приликом уручења Награде за животно дело, највишег признања које додељује Удружење кошаркашких тренера Србије изјавио да то ипак не значи да сам рекао своју последњу реч када је кошарка у питању и да настављам даље у складу са својим здравственим могућностима. Имам деликатан задатак да помогнем тренерима када је у питању селекција и развој од млађих категорија, до посебно изазовног периода преласка из јуниорске у сениорску и да остваримо резултат у млађим категоријама играјући са играчима који имају перспективу. Прихватио сам позив и после једногодишње паузе се враћам кошарци, у оном капацитету у којем ми то здравствено стање дозвољава. Надам се да ћемо овом сарадњом бити обострано задовољни“, изјавио је Вујошевић за званични сајт клуба.
СЦ Дерби ће у првом колу нове сезоне у АБА лиги гостовати Задру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала