Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

„Договор“ Украјине и Хрватске – јер не желе Србију

© Фото : ФИБАИвица Зубац
Ивица Зубац - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Хрватске одиграла је све мечеве у групној фази на Еуробаскету, а у последњим тренуцима сусрета против Украјине (90:85) имала је прилику да „бира“ свој пут у нокаут фази.
Најпре је победом дефинитивно избегла Србију, а онда је промашеним слободним бацањем омогућила и Украјини да не налети на Орлове у осмини финала.
Тако су два тима одиграла меч чији је резултат фактички одговарао и једнима и другима, јер нико након њега неће играти против Орлове.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Репрезентативци Хрватске имали су предност од седам поена, а да су победили осам разлике Украјинци би били ривал Србији у осмини финала, док би Хрвати били други.
Ипак, искусни НБА ас промашио је слободно бацање и тако на папиру „олакшао“ пут хрватским репрезентативцима.
Богдановић је при резултату 90:83 прво показивао клупи Хрватске да држи ситуацију под контролом, а затим промашио слободно бацање након којег је постало јасно да разлика неће износити више од осам поена у корист екипе Дамира Мулаомеровића.
Шутирао је оштро и практично без лука.
Наравно, Хрватска победом од само пет поена разлике није у потпуности избегла Србију. Уколико би наш национални тим вечерас изгубио од Пољака, преселили бисмо се у други део жреба и тамо играли управо против репрезентације Хрватске.
Судећи по прва четири меча на турниру, за тако нешто су мале шансе, па је јасно шта су Хрвати покушали да избегну у самом финишу меча против Украјине.
Гост емисије Миљанов корнер недавно је био селектор Пешић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала