- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Градоначелник Вашингтона прогласио ванредно стање због доласка миграната из Тексаса и Аризоне

© AP Photo / Julio CortezМигранти у САД на граници са Мексиком
Мигранти у САД на граници са Мексиком - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Градоначелник америчке престонице, Вашингтона, Мјуриел Баузер прогласила је у четвртак ванредно стање због кризе која је настала услед доласка хиљада имиграната у америчку престоницу из Тексаса и Аризоне.
Власти јужних савезних држава, које су преузеле највећи терет прилива илегалних имиграната који у САД улазе преко порозне границе са Мексиком почеле су раније ове године аутобусима да превозе хиљаде људи у градове на северу како би указали на постојање имиграционе кризе.
План за ванредне ситуације Вашингтона укључује успостављање Канцеларије за имигрантске услуге, подређене Одељењу за људске услуге, чија ће мисија бити пружање подршке мигрантима.

„Овим планом остајемо верни вредностима које владају у Вашингтону и градимо систем који ће подржати саосећајан, доследан и добро координисан одговор“, рекла је Баузерова у изјави за медије и додала:

„Ово је нови изазов за Вашингтон, али уверена сам да ћемо, ако се будемо водили нашим вредностима и ако поставимо системе на прави начин, што радимо са Канцеларијом за имигрантске услуге, одговорити на изазов на начин да наша заједница буде поносна", рекла је она.
Заједно са новом канцеларијом за мигранте, план даје овлашћења граду да издваја и троши новац из буџета за реаговање по хитним случајевима и омогућава главном службенику за набавке града да тражи додатну помоћ. Од канцеларије се такође очекује да пружи подршку и услуге невладиним организацијама које су већ укључене у пружање помоћи мигрантима.
Републиканске власти у Тексасу и Аризони почеле су прошлог пролећа да шаљу аутобусе са мигрантима на север у градове које воде Демократе, наводно да би скренуле пажњу на кризу на јужној граници. Вашингтон је главни циљ кампање, а Њујорк и Чикаго су на листи од прошлог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала