Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за КиМ о пресуди Светомиру Бачевићу: Скандалозна одлука суда у Приштини

© Sputnik / Ruslan KrivobokПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Пратите нас
Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је пресуда Светомиру Бачевићу којег је Основни суд у Приштини осудио на пет година затвора због наводног ратног злочина скандалозна одлука, додајући да ће, уколико међународна заједница то допусти, сваки Србин који се нађе на оптуженичкој клупи унапред бити осуђен.
"Канцеларије за Косово и Метохију изражава озбиљну забринутост због данашње пресуде Основног суда у Приштини којом је Светомир Бачевић, из Белог Поља код Пећи, осуђен на пет година затвора, за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Бачевић је осуђен због наводног киднаповања комшинице, иако је оштећена страна изјавила да Бачевића не познаје и да он није особа која ју је одвела из куће", наводи се у саопштењу.
Како је саопштено, ради се о скандалозној одлуци суда, јер кривица Бачевића није доказана.

"Уколико међународна заједница допусти овакве пресуде, јасно је да ће у том случају, било ко од Срба који се буде нашао на оптуженичкој клупи за наводно и од стране сведока негирано кривично дело, већ унапред бити осуђен", поручују из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије подсећају да је само пре неколико дана на осам месеци затвора осуђен Никола Недељковић, младић који је желео да са својим народом на Косову обележи Видовдан и понесе српску заставу.
"У сваком нормалном друштву то би био одраз патриотизма, али у Куртијевој „демократској“ назови држави, окарктерисано је као кривично дело", додаје се.
Канцеларија за Косово и Метохију наводи да су све пресуде изречене припадницима српског народа на Косову очигледно "рефлекс дневнополитичких дешавања на Косову и Метохији и патолошке мржње приштинских политичара према Србима".
"Приштинско правосуђе није се, по нашем уверењу, показало довољно непристрасним и компетентним да суди и пресуђује. Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву могућу подршку и правну помоћ Светомиру Бачевићу, као што смо и до сада у оваквим и сличним приликама то чинили, ангажујући угледне адвокате одбране, а овим поводом обратићемо се и надлежним међународним организацијама", саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију, пренео је „Косово онлајн“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала